Tiltakozásul a mai napi esőzés miatt egy kellemes emlék a múlt hétvégéről...
Az első alkalom, hogy a teraszon ülve lehetett vacsorázni, és emellé kihagyhatatlan volt a jól behűtött rosé. Ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy mindezt a Balatonnál tehetjük, akkor a választás csakis balatoni borra eshet. Mondhatnám, hogy azért választottuk a Konyári Pincészetet, mert szinte pont szemben vannak a túlparton, de az ok ennél prózaibb: az volt behűtve. Azért a tudatosság se maradhat el, a menü már ehhez a friss, gyümölcsös borhoz készült. Elsőre talán furcsa párosításnak tűnik, de ezt a salátát érdemes kipróbálni, még férfi körökben is a vártnál gyorsabban fogy. A varázslat nem más, mint friss és nyers bébispenót, felkockázott eper, körte, rámorzsolt friss tehénsajt és balzsamecet.
A borról inkább beszéljen a Bornapló, aznap ezt jegyeztem be:
A BOR NEVE: Konyári Merlot-Cabernet Rosé
ÉVJÁRAT: 2011
PINCÉSZET / TERMELŐ: Konyári Pincészet
BORVIDÉK, DŰLŐ: Balatonboglár (nem Lelle?)
SZŐLŐFAJTA: merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, de van benne kicsi kékfrankos, syrah és malbec is
ITT / VELÜK ITTAM A BORT: Balatonon a teraszon!
EZT ETTEM HOZZÁ: Epres körtesaláta bébispenóttal
ÁRA: 1520.- / palack
A BOR SZÍNE: mint a naplemente
ILLATJEGYEK: friss gyümölcsös
ÍZJEGYEK: telt, karakteres íz, könnyű, de határozott rosé
ÉRTÉKELÉS: érett gyümölcsösség, a képen szinte látható széndioxiddal
Csak annyi mondanék: erre még visszatérünk!
A pincészetről és a borokról bővebben: http://www.konyari.hu/
úgy tűnik, vizzsacsalogattam a "rosés időt" :-)
VálaszTörlés